Niels weet de weg wel
op 120 meter hoogte

Opleiding

Drone Engineering & Operations (niveau 4)

Ben je technisch en zijn drones echt jouw ding? Dan is de opleiding Drone Engineering & Operations iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je drones ontwerpen, testen, repareren en besturen.

Je leert vakkundig en volgens de geldende wet- en regelgeving dronevluchten voorbereiden en uitvoeren. En dat met allerlei verschillende soorten drones. Ook leer je onderhoud en kleinschalige reparaties uitvoeren. Zo word jij een echte expert in drone operaties.

Je krijgt zowel theorie- als praktijklessen en werkt veel in teamverband. Tijdens de lessen maak je kennis met de nieuwste technieken, zoals 3D-printen, lasersnijden en werken met composieten. Ook onderdeel van de opleiding is het behalen van je Europese vliegbrevet waarmee je als professional operaties kunt uitvoeren binnen heel Europa!

Waar kun je deze opleiding volgen?

MBO College Airport

MBO College Airport Opaallaan 25, 2132 XV, Hoofddorp

Meer info

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

MBO College Airport

MBO College Airport Opaallaan 25, 2132 XV, Hoofddorp

Meld je aan

Een echte dronepiloot

Na het volgens van deze opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij hulpdiensten, zoals de brandweer, politie of defensie. Maar ook bij bedrijven die inspecties uitvoeren met behulp van drones, bij dataverzamelingsbedrijven, bij bedrijven gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van drones of in de fotografie- en filmwereld.

MBO Luchtvaarttechniek is een initiatief van