ROC Tilburg

Locatie Stappegoor

Altijd al willen sleutelen aan een vliegtuig? In de hangar van de School voor Luchtvaart­techniek van ROC Tilburg (locatie Stappegoor) kun je je lol op! Nu staat er nog een F16; die wordt binnenkort vervangen voor een Cessna zakenjet.

Ook kun je sleutelen aan helikopters, zoals een Alouette, maar ook aan allerlei vliegtuig­motoren. In het derde en vierde leerjaar van de opleiding worden veel lessen gegeven in Gate 2, een technologische ontwikkel­campus naast vliegbasis Gilze-Rijen.

De School voor Luchtvaart­techniek biedt twee opleidingen aan: Eerste Monteur Luchtvaart­techniek en Vliegtuig­onderhouds­technicus. Welke opleiding je ook kiest, jouw nauwkeurigheid en vakmanschap zijn hierbij ontzettend belangrijk! Naast je opleiding kun je ook studeren voor een Europees diploma (PART). Hiermee kun je als monteur in heel Europa aan de slag! Wil je liever leren voor vliegtuig­onderhouds­technicus én militair worden? Dat kan hier ook!

Open dagen van ROC Tilburg

[Geen resultaten gevonden ...]

Fouten maken is geen optie

Mijn vader werkte bij de luchtmacht. De liefde voor vliegtuigen is mij dus met de paplepel ingegoten. Door hem weet ik dat ik ooit bij Defensie wil werken. Op de opleiding Technicus Avionica leer je alle ins en outs over het elektronische deel van een vliegtuig of helikopter. Ik wil me uiteindelijk specialiseren in de NH90, de helikopter die op de schepen van de vloot van de Nederlandse marine mee kan. De NH90 is één van de toestellen met de meeste elektronische snufjes. De techniek die hierbij komt kijken is een flinke uitdaging, maar je weet dat fouten maken geen optie is. Je hebt de verantwoordelijkheid over mensenlevens. Daar krijg ik een kick van!

Waar vind je ROC Tilburg?

ROC Tilburg

Stappegoorweg 183, 5022 DD, Tilburg

Telefoon: 013 539 7090
infopunt@roctilburg.nl

MBO Luchtvaarttechniek is een initiatief van