ROC Tilburg

Locatie Stappegoor

Wil jij aan vliegtuigen, helikopters of in de toekomst zelfs aan drones sleutelen? Wil jij ervoor zorgen dat een vliegtuig altijd de lucht in kan? Welke opleiding in de luchtvaarttechniek je ook kiest, jouw nauwkeurigheid en vakmanschap zijn van groot belang!

 

Onze school is een kleinschalige school waar iedereen elkaar kent. Er heerst een goede sfeer en we gaan respectvol met elkaar om. Het is een school met uitdagend en interessant onderwijs, waar jij van je technisch talent je beroep kunt maken. Zo kun je sleutelen aan allerlei vliegtuigmotoren, een Alouette helikopter en een Cessna zakenjet.

Onze opleidingen zijn de eerste stap naar een Europees diploma (PART), waarmee je als vliegtuigmonteur in heel Europa kan gaan werken. Liever leren voor vliegtuigmonteur én militair worden? Ook dat kan bij de School voor Luchtvaarttechniek omdat we nauw samenwerken met Defensie.

Socials: Wil jij zien wat we tijdens de opleiding doen? Volg ons dan op Instagram.

Open dagen van ROC Tilburg

[Geen resultaten gevonden ...]

Fouten maken is geen optie

Mijn vader werkte bij de luchtmacht. De liefde voor vliegtuigen is mij dus met de paplepel ingegoten. Door hem weet ik dat ik ooit bij Defensie wil werken. Op de opleiding Technicus Avionica leer je alle ins en outs over het elektronische deel van een vliegtuig of helikopter. Ik wil me uiteindelijk specialiseren in de NH90, de helikopter die op de schepen van de vloot van de Nederlandse marine mee kan. De NH90 is één van de toestellen met de meeste elektronische snufjes. De techniek die hierbij komt kijken is een flinke uitdaging, maar je weet dat fouten maken geen optie is. Je hebt de verantwoordelijkheid over mensenlevens. Daar krijg ik een kick van!

Waar vind je ROC Tilburg?

ROC Tilburg

Stappegoorweg 183, 5022 DD, Tilburg

Telefoon: 013 539 7010
stap013@roctilburg.nl

MBO Luchtvaarttechniek is een initiatief van