Yashna
houdt 300 ton
in de lucht!

Opleiding

Technicus Mechanica (niveau 4)

Ben je technisch en zoek je een uitdaging in de luchtvaart? Dan is de opleiding Technicus Mechanica dé plek voor jou! Hier word je opgeleid tot specialist in luchtvaarttechniek: van mechanisch tot (basis) elektrisch onderhoud aan vliegtuigen en vliegtuigonderdelen.

Als Technicus Mechanica ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden aan het vliegtuig en vliegtuigonderdelen binnen het vakgebied. Zo kun je na je opleiding sleutelen aan vliegtuigen in een hangaar of aan vliegtuigonderdelen in een werkplaats.

Je focust je op de mechanische, pneumatische en hydraulische onderdelen. Je test, repareert en onderhoudt vliegtuigen, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Ook begeleid je zo nu en dan minder ervaren collega’s.

Je werkt volgens de specifieke, voor dat vliegtuig of onderdeel, geldende voorschriften. Voor elk vliegtuig zijn door de fabrikant voorschriften opgesteld. De voorschriften moet je goed kunnen volgen; deze zijn in het Engels. Je moet dus de Engelse taal beheersen. Daarbij is nauwkeurig werken heel belangrijk.

Van jongs af aan heb ik een passie voor vliegtuigen

Van jongs af aan heb ik een passie voor vliegtuigen: hoe kan het dat zo’n mega zwaar ding in de lucht blijft hangen? Daardoor wist ik al snel dat ik de opleiding Vliegtuigonderhoudstechnicus Mechanica wilde volgen. Tijdens de opleiding leer je het volledige mechanische systeem van een vliegtuig kennen. Zo begin je in het eerste jaar van alles met leren over de vleugels en de cockpit. In het tweede jaar voeg je alles samen. De technologie vernieuwd steeds, ook in een vliegtuig. Na mijn opleiding wil ik bij een vliegtuigmaatschappij gaan werken als onderhoudsmonteur of wil ik doorstuderen op het hbo.

Is een van deze opleidingen iets voor jou?

MBO Luchtvaarttechniek is een initiatief van