CURIO

Aircraft Maintenance & Training School – Hoogerheide

Op het Aviolanda Business Park in Hoogerheide (Bergen op Zoom), dat aan vliegveld Woensdrecht grenst, vind je de opleiding vliegtuigtechniek van de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS).

Hier leer je hoe je alle voorkomende werkzaamheden en reparaties aan vliegtuigen, helikopters, onderdelen, plaatwerk en composieten moet uitvoeren. In de hangar ga je aan de slag met een echte Fokker-110 en Fokker-28, een F16, een Bölkow helikopter en diverse gasturbines. Ook voer je een ‘pre-flight check’ uit en ga je proefdraaien met onze Piper PA-38!

De AM&TS heeft een Europese Part-147 erkenning. Hierdoor kun je, naast je mbo-diploma, ook door de Europese luchtvaartautoriteiten erkende certificaten behalen! Hiermee kun je in meer dan dertig landen aan de slag. Dit zijn opleidingen van het hoogste niveau en brengen je meteen op koers voor een carrière in luchtvaartonderhoud. Hoe gaaf is dat.

Aanmelding voor de AM&TS verloopt via CURIO.

Open dagen van CURIO

Fouten maken is geen optie

Mijn vader werkte bij de luchtmacht. De liefde voor vliegtuigen is mij dus met de paplepel ingegoten. Door hem weet ik dat ik ooit bij Defensie wil werken. Op de opleiding Technicus Avionica leer je alle ins en outs over het elektronische deel van een vliegtuig of helikopter. Ik wil me uiteindelijk specialiseren in de NH90, de helikopter die op de schepen van de vloot van de Nederlandse marine mee kan. De NH90 is één van de toestellen met de meeste elektronische snufjes. De techniek die hierbij komt kijken is een flinke uitdaging, maar je weet dat fouten maken geen optie is. Je hebt de verantwoordelijkheid over mensenlevens. Daar krijg ik een kick van!

Waar vind je Curio?

CURIO

Aviolandalaan 35, 4631 RV, Hoogerheide

Telefoon: 0164 28 17 00
info@am-ts.eu

MBO Luchtvaarttechniek is een initiatief van