MBO College Airport

Hoofddorp

MBO College Airport in Hoofddorp, dat vlak naast Schiphol ligt, beschikt over een hangar en andere praktijkruimten voor de opleidingen Vliegtuigonderhoudstechniek. Hier vind je onder meer een Boeing 737-200, een F16 en een Cessna 50, maar ook helikopters, zoals een Alouette-3 en een Bolkow.

Daarnaast heeft de school een motorshop waar de praktijklessen onderhoud en reparatie plaatsvinden. In de motorshop staan onder andere twee motoren van Boeing, een CF6-50 en een CF56-5B. Kies je voor het keuzedeel Drones? Dan ga je aan de slag in het DroneLab. Volg je de opleiding tot Constructie Repair Specialist? Dan ben je vooral te vinden in het composietenlokaal: hét materiaal van de toekomst!

MBO College Airport is al tientallen jaren dé vakschool voor mbo-opleidingen. De school is gericht op zowel de luchthaven als de luchtvaart, inclusief travel & hospitality. MBO College Airport werkt samen met toonaangevende bedrijven uit de sector, zoals KLM, Swissport en Expeditors.

Open dagen van MBO College Airport

Van jongs af aan heb ik een passie voor vliegtuigen

Van jongs af aan heb ik een passie voor vliegtuigen: hoe kan het dat zo’n mega zwaar ding in de lucht blijft hangen? Daardoor wist ik al snel dat ik de opleiding Vliegtuigonderhoudstechnicus Mechanica wilde volgen. Tijdens de opleiding leer je het volledige mechanische systeem van een vliegtuig kennen. Zo begin je in het eerste jaar van alles met leren over de vleugels en de cockpit. In het tweede jaar voeg je alles samen. De technologie vernieuwd steeds, ook in een vliegtuig. Na mijn opleiding wil ik bij een vliegtuigmaatschappij gaan werken als onderhoudsmonteur of wil ik doorstuderen op het hbo.

Waar vind je MBO College Airport?

MBO College Airport

Opaallaan 25, 2132 XV Hoofddorp

Telefoon: 023 569 3600
mbocollegeairport@rocva.nl

MBO Luchtvaarttechniek is een initiatief van