Bob kan
heel goed omgaan
met 9G

Opleiding

Luchtvaarttechniek in combinatie met Veiligheid & Vakmanschap (niveau 3 en 4)

Stroomt jouw liefde voor techniek door je aderen en droom je al jaren over een carrière bij Defensie? Kies dan voor de opleiding Eerste monteur vliegtuigonderhoud of de opleiding Technicus Avionica.

In het tweede jaar van beide opleidingen kun je namelijk van start met het onderdeel Veiligheid & Vakmanschap. Hier word je klaargestoomd voor uitdagende technische startersfunctie op het gebied van vliegtuigonderhoud bij Defensie.

Binnen het onderdeel Veiligheid & Vakmanschap leer je allerlei soorten vliegtuigen te onderhouden en repareren. Denk bijvoorbeeld aan helikopters, transportvliegtuigen en 
F-16’s. Naast vakken als Nederlands en Engels, krijg je ook vakken als burgerschap en militair Engels. Bovendien staat teamwork met je medestudenten centraal.

Hier leer je hoeveel voortstuwing een vliegtuig nodig heeft.

Vroeger ging ik regelmatig met mijn ouders naar de spottersplek op Schiphol. Daar ontstond mijn liefde voor vliegtuigen. Vliegtuigen zijn niet zo alledaags als auto’s. Daarom wilde ik er meer van weten. Op de opleiding VeVa Avionica krijg je onder andere lessen over aerodynamica.

Hier leer je hoeveel voortstuwing een vliegtuig nodig heeft, waardoor de weerstand wordt opgeheven. De opleiding bestaat uit veel praktijklessen. Dat maakt het heel leuk. VeVa staat voor Veiligheid & Vakmanschap. Dit is een Defensie-specialisatie. We krijgen les van echte militairen, die ons flink wat discipline bijbrengen. Dat merk ik zelfs in mijn vrije tijd. Ik ben altijd vijf tot tien minuten voor een afspraak aanwezig en op m’n vrije maandagavond maak ik alvast m’n weekopdrachten voor school. Na mijn opleiding wil ik graag bij Defensie aan de slag als vliegtuigonderhoudstechnicus.

Is een van deze opleidingen iets voor jou?

MBO Luchtvaarttechniek is een initiatief van