Is dit beroep iets voor jou?

Opleiding

Vliegtuigonderhoud voor havisten (Flex-opleiding)

Heb je je havo-diploma gehaald en wil je graag verder in de luchtvaarttechniek? Wil je daarbij zowel theoretisch als praktisch aan de slag en twijfel je tussen mbo en hbo? Ben je een denker die graag met zijn handen wil werken en niet achter een bureau wil zitten? MBO College Airport biedt een uniek versneld programma aan voor studenten met een havo-diploma, waarbij je in slechts 3 jaar tijd twee mbo-diploma’s kunt behalen en de mogelijkheid krijgt tot het doen van je EASA PART-66 examens.

Je wordt opgeleid tot specialist in de luchtvaarttechniek, zowel in de mechanica als in de avionica. Je test, repareert en onderhoudt vliegtuigen en vliegtuigsystemen. Je werkt zowel aan de mechanische, pneumatische en hydraulische onderdelen, als aan elektronische systemen. Dat is heel nauwkeurig werk, waarbij je altijd de regels moet volgen. Je werkt zelfstandig en je bent deels verantwoordelijk voor je eigen werkzaamheden. Daarnaast kan je werkgever jou vragen om minder ervaren collega’s te begeleiden.

Na je opleiding kun je aan de slag bij grotere bedrijven die het onderhoud doen aan vliegtuigen of vliegtuigonderdelen. Vaak zitten die bedrijven op of vlakbij een vliegveld. Je werkt aan de buitenkant, de cabine en de cockpit van vliegtuigen. Of je doet heel specialistisch werk in een werkplaats die ernaast ligt.

Waar kun je deze opleiding volgen?

MBO College Airport

MBO College Airport Opaallaan 25, 2132 XV, Hoofddorp

Meer info

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

MBO College Airport

MBO College Airport Opaallaan 25, 2132 XV, Hoofddorp

Meld je aan

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit is een BOL-opleiding. Je krijgt drie jaar lang les en praktijk op niveau 4. Op school leer je alles over vliegtuigtechniek, inclusief de elektrotechniek. Je wordt opgeleid tot specialist, maar je leert ook hoe je leiding kunt geven aan anderen. Ook ga je stage lopen om toe te passen wat je hebt geleerd. Zo leer je het vak echt in de praktijk. Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om PART-66 certificaten te behalen. Daarmee maak je later nog meer kans op een mooie baan in jouw vakgebied.

MBO Luchtvaarttechniek is een initiatief van